Welkom op de website van MX-5 Owners NL


U wilt een MX-5 kopen?


U heeft de keuze gemaakt. U wilt ook zo'n MX-5... Van die mooie dagen die Nederland dan toch heeft, wilt u gepast genieten! Uiteraard gebruik makend van de reeds veelbeschreven eigenschappen van de MX-5, zoals het sportieve karakter en het uitstekende weggedrag.

Een nieuwe MX-5 koopt u gewoonlijk bij de dealer, voor een tweedehands MX-5 zijn er wat meer opties. Hieronder vindt u wat hints en tips voor het aankopen van een (tweedehands) MX-5.

Dealer of handelaar?
Waar koopt u een MX-5? Grofweg zijn er drie mogelijkheden: bij de dealer, de handelaar of de particulier. U bent hierbij natuurlijk niet beperkt tot het eigen land - veel handelaren halen MX-5en uit Duitsland en België, en er is geen reden waarom u dat niet zou kunnen!
Natuurlijk kost het zelf importeren wel iets meer tijd en moeite dan als u zich beperkt tot reeds genaturaliseerde MX-5en, maar als u ervoor gaat, kan het u redelijk wat geld besparen.
In het algemeen blijkt dat MX-5en bij dealers vaak wat meer kosten, daar tegenover staat dat zij gewoonlijk garantie verlenen en u graag voor de servicebeurten terugzien. Handelaren kunnen MX-5en vaak wat goedkoper aanbieden, dit gaat echter gewoonlijk ten koste van de garantie, en zelfs testritten zijn niet altijd een gemakkelijke optie. Particulieren tenslotte vragen in het algemeen ook minder dan de dealer, ook hier geen garantie, aan de andere kant kunt u wel uit de eerste hand de ervaringen met deze auto horen, en zien in wat voor omgeving de MX-5 haar leven (deels) heeft doorgebracht.
Uiteindelijk gaat het er echter niet om waar de MX-5 wordt gekocht, of onder welke omstandigheden, het gaat gewoon om het autootje zelf, en dat u krijgt waarvoor u betaalt. We bekijken en beoordelen de auto dus vooral zelf!

Waar zijn ze?
U gaat dus naar de dealer, handelaar of particulier. Via het internet kunt u gewoonlijk MX-5en vinden op bijvoorbeeld onze particuliere vraag & aanbod pagina's met, voor een snel overzicht, ons totaaloverzicht, of op de sites van o.a. Mazda Nederland, Marktplaats, Autotrader, Speurder.nl, Roadster.NL, of via zoekmachines.

Kijken, kijken, kijken...
Het verdient aanbeveling om zeker een aantal MX-5en te bekijken, voordat er eentje wordt gekocht. Met behulp van onze leidraad bij de aankoopkeuring kunt u al heel veel over de technische staat van de auto zeggen! En elke extra MX-5 zorgt voor meer ervaring met het kijken naar, en keuren van, MX-5en. Het artikeltje over chassisnummers geeft u ook inzicht in de opbouw van chassisnummers - dat ook wel voor verrassende resultaten kan zorgen. Ook is een goede voorbereiding belangrijk - wat is het verschil tussen een A Package, een R Package en een base package? Vooral bij de Miata's is dit goed gedocumenteerd, bekijkt u maar eens de Featurelist, de Miata Guide en de Production Info. U zult zien dat u snel meer weet over Miatas dan de aanbieder zelf.
Tenslotte kunt u ook, voor de volledigheid, kiezen voor een ANWB keuring.
En, uiteindelijk, zal blijken dat de voor u perfecte MX-5 inderdaad toch te koop wordt aangeboden!

Verzekeren
Het overschrijven zal in de regel geen bijzonderheden opleveren. Verzekeren blijkt een wat lastiger zaak. Gaat het op dagwaarde of op taxatiewaarde, hoe belangrijk is deze keuze voor uw MX-5, en hoeveel kilometers gaat u rijden? Wellicht dat onze verzekeringswijzer u hierbij hulp kan bieden, u kunt een taxatie aanvragen, en u kunt een verzekeringsofferte bij onze tussenpersoon aanvragen.

En verder?
Verder kunt u natuurlijk lid worden van onze club, meedoen aan onze evenementen, gebruik maken van onze technische kennis , uw autootje met behulp van ons upgrade & modificatiewijzer personaliseren.... Of gewoon, na een drukke dag, het kapje naar beneden laten zakken en eens goed genieten van uw fantastische nieuwe aanwinst!