Welkom op de website van MX-5 Owners NL


Tips voor plezieriger Cabrio rijden

Rammelende passagiersstoel
Als je alleen in de MX-5 rijdt, wil het wel eens voorkomen, dat de passagiersstoel een rammelend geluid maakt. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door de stoelleuning strak tegen de achterwand van de auto te zetten.

MX-5 hairstyling?
Als de kap open is, kan je de windstroom in de auto beperken door het passagiersraam omhoog te laten, en het bestuurdersraam naar beneden te doen. De windstroom voor de bestuurder wordt zo beperkt, maar voor een eventuele passagier juist niet! Als je ook een passagier meeneemt zal je gewoon voor twee baseball caps moeten zorgen en beide ramen laag laten (of een windscherm nemen, maar dit wordt door veel cabriorijders als het om zeep helpen van het cabriogevoel gezien).

NA wassen??
Vergeet de koplampen niet! Op het dashboard zit een schakelaar om de koplampen open te zetten (boven de gevarenlicht schakelaar).

 Kapotte rits achterruitje
Wanneer de rits na vele jaren van intensief gebruik het eindelijk begeeft is men geneigd om deze in zijn geheel te laten vervangen, wat natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt.
Negen van de tien keer is echter de rits zelf nog in prima staat, maar is de "slider" (om te openen en te sluiten) versleten. Deze slider is als origineel onderdeel bij de Mazda dealer te bestellen (kosten ca.€11,-) even de metalen stopper verwijderen, nieuwe slider erop schuiven ( 10 minuten werk) en de rits werkt gegarandeerd weer als nieuw.
Onderdeelnummer : NA 01-R1-250B. Succes ermee.

N.B. verzeker u, voor aanschaf van de slider, ervan dat u een originele Mazda softtop en rits heeft!