Welkom op de website van MX-5 Owners NL


Marion von Bannisseht

 

Functie : Penningmeester
Geboren : 30 september 1959 te Nijmegen

Mijn verhaal :

Ik ben Marion von Bannisseht en woon samen met mijn man en onze twee honden in Velddriel, een klein dorpje tussen Den Bosch en Zaltbommel.

In 2000 kocht ik mijn eerste MX-5, een donkerblauwe NA. Dat was eigenlijk puur toeval. Ik reed in een oude Alfa Spider en om die auto op de weg te houden moesten we er heel veel tijd en geld aan besteden. Toen we om die redenen uiteindelijk besloten om de Alfa te verkopen, wist ik niet wat voor auto ik terugwilde, maar ik wist wel dat het weer een cabrio moest worden. Bij toeval zagen we de blauwe MX-5 bij een BMW-garage staan en ik vond het meteen een superleuke auto. Ik heb er uiteindelijk vier jaar mee gereden en toen heb ik hem ingeruild voor een zwarte NB, waar ik vijf jaar mee gereden heb. In 2009 heb ik mijn huidige NC gekocht. Het lijkt me wel duidelijk dat ik helemaal weg ben van de MX-5 en ik zal dus ook niet zo snel meer overstappen op een ander merk.

In 2010 ben ik lid geworden van de MX-5 Owners. Ik vind het een hele gezellige club, kleinschalig en met een echt ons-kent-ons gevoel. Ik probeer samen met mijn man zo veel mogelijk ritten mee te rijden en allebei vinden we het elke keer weer even leuk. Je komt op plekjes en in stadjes waar je normaal gesproken niet zo snel naar toe zou rijden. Heel verrassend altijd!

Toen ik gevraagd werd om als penningmeester toe te treden tot het bestuur heb ik eigenlijk maar heel even geaarzeld. Ik vind het erg leuk om als bestuurslid mee te kunnen denken over de activiteiten van de club, de toekomst van de club en alles wat daarmee samenhangt. Daarnaast geniet ik nog elke dag van het rijden met mijn MX-5 en als het weer het toelaat en het dak kan eraf, dan kan mijn dag niet meer stuk!